Supa de legume cu ciuperci

3 l apa.     
Un morcov, un patrunjel, trei cartofi, o conopida mica,
o mina de mazare verde, o mina de fasole, 3-4 rosii, 200 g
de ciuperci.
1/2 lingura de unt, un galbenus, doua linguri de smintina,
sare.
Se taie ca fideaua morcovul, patrunjelul si cartofii si se pun
la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
Se adauga urmatoarele legume, dupa anotimp: citeva buchete
de conopida, mazare verde, fasole verde taiata bucati, virfuri
de sparanghel, rosii (fara coaja si seminte).
Intre timp se curata citeva ciuperci, se taie felii si se inabusa in unt.
Se adauga in supa cind toate legumele sunt aproape fierte. Se lasa sa
mai dea impreuna in citeva clocote.
Inainte de a se servi se drege supa cu un galbenus si doua linguri
de smintina.