Prajitura Panseluta |
Iti trebuie pentru crema: 500 ml. lapte, 1 pachet praf budinca cu aroma de punci, 100 gr. margarina cub, 150 gr. zahar pudra.
Pregatirea aluatului pentru prajitura Panseluta: freci 6 galbenusuri cu 200 gr zahar si cu 150 gr. margarina, pana la dizolvarea zaharului si pana devine spumoasa. Apoi pui iaurtul, faina si praful de copt. Bati albusurile spuma tare si apoi amesteci usor cele 2 compozitii. Acest aluat il
imparti in 3. Prima foaie va ramane galbena, pentru a doua foaie adaugi 1 lingura de cacao si o lingurita de scortisoara, iar pentru a treia foaie adaugi 2 linguri esenta migdale verde. Apoi le coci pe rand in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Pregatirea cremei: prepari budinca cu lapte dupa instructiunile de pe plic, apoi o lasi la racit si o adaugi peste margarina frecata cu zahar in prealabil.
Asamblezi asa: pui foaia verde, apoi pe cea galbena si deasupra cea maro.Pui crema intre foi in mod egal si putin deasupra, apoi presari bomboanele.