Ingrediente pentru blat: 250 ml lapte, 30 gr cacao, 50 gr unt, 180 gr zahar pudra, 1 ou, 1 lingurita scortisoara, 1 fiola esenta de rom, 250 gr faina, 1 plic praf de copt.
Ingrediente pentru umplutura: 1 plic budinca cu gust de vanilie, 250 ml lapte, 200 gr unt, 100 gr zahar pudra.
Ingrediente pentru decor: 200 gr fulgi de migdale, oua de ciocolata si martipan, iarba din martipan.
Preparare tort:
Pentru blat, laptele se fierbe impreuna cu cacaua si se lasa sa se raceasca bine. Untul se bate spuma cu zaharul si oul, apoi se adauga romul, scortisoara, laptele cu cacao si faina amestecata cu praful de copt. Se
Ingrediente pentru umplutura: 1 plic budinca cu gust de vanilie, 250 ml lapte, 200 gr unt, 100 gr zahar pudra.
Ingrediente pentru decor: 200 gr fulgi de migdale, oua de ciocolata si martipan, iarba din martipan.
Preparare tort:
Pentru blat, laptele se fierbe impreuna cu cacaua si se lasa sa se raceasca bine. Untul se bate spuma cu zaharul si oul, apoi se adauga romul, scortisoara, laptele cu cacao si faina amestecata cu praful de copt. Se
toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, la foc potrivit. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema, se pune laptele la fiert impreuna cu praful de budinca si se lasa pana se ingroasa. Se opreste focul, se adauga o lingura de unt si se pune vasul in apa rece. Se amesteca pana se raceste. Untul ramas se bate spuma cu zaharul pudra, dupa care se incorporeaza in budinca.
Blatul de tort se taie in doua pe orizontala si se umple cu 3/4 din crema. Se imbraca tortul cu restul de crema si se tapeteaza laturile cu fulgi de migdale. Se decoreaza deasupra cu iarba din martipan si cu ousoaresa arate ca un cuib.
Pentru crema, se pune laptele la fiert impreuna cu praful de budinca si se lasa pana se ingroasa. Se opreste focul, se adauga o lingura de unt si se pune vasul in apa rece. Se amesteca pana se raceste. Untul ramas se bate spuma cu zaharul pudra, dupa care se incorporeaza in budinca.
Blatul de tort se taie in doua pe orizontala si se umple cu 3/4 din crema. Se imbraca tortul cu restul de crema si se tapeteaza laturile cu fulgi de migdale. Se decoreaza deasupra cu iarba din martipan si cu ousoaresa arate ca un cuib.