Ingrediente
Aluat
500 g faina
2 galbenusuri ou
150 g zahar
300 ml lapte
100 ml ulei
1 coaja de lamaie rasa
1 coaja de portocala rasa
cateva picaturi de esenta de vanilie
1/2 lingurita sare
1/2 pachet drojdie
Umplutura
250 g nuci macinate
2 linguri cacao
125 g zahar
1 pachet zahar vanilat
esenta de rom
putin lapte
Preparare
Se prepara un aluat din ingrediente. Se lasa la crescut.Pentru umplutura, se amesteca toate ingredientele. Atentie: a nu se pune prea mult lapte; umplutura trebuie sa ramana usor uscata.Dupa ce a crescut, aluatul este intins cu facaletul, se repartizeaza umplutura pe acesta si se ruleaza la loc.
Cozonacul se aseaza intr-o si se mai lasa la crescut inca cateva minute.
Se unge partea superioara cu galbenus de ou, se lasa la copt la 170*- 180*C, circa o ora.
Aluat
500 g faina
2 galbenusuri ou
150 g zahar
300 ml lapte
100 ml ulei
1 coaja de lamaie rasa
1 coaja de portocala rasa
cateva picaturi de esenta de vanilie
1/2 lingurita sare
1/2 pachet drojdie
Umplutura
250 g nuci macinate
2 linguri cacao
125 g zahar
1 pachet zahar vanilat
esenta de rom
putin lapte
Preparare
Se prepara un aluat din ingrediente. Se lasa la crescut.Pentru umplutura, se amesteca toate ingredientele. Atentie: a nu se pune prea mult lapte; umplutura trebuie sa ramana usor uscata.Dupa ce a crescut, aluatul este intins cu facaletul, se repartizeaza umplutura pe acesta si se ruleaza la loc.
Cozonacul se aseaza intr-o si se mai lasa la crescut inca cateva minute.
Se unge partea superioara cu galbenus de ou, se lasa la copt la 170*- 180*C, circa o ora.