Ingrediente
125 g migdale decojite si prajite
125 g nuci prajite
60 g caise uscate
60 g ananas confiat
60 g coji de lamaie si de portocala zaharisite
2 lingurite de cacao
1 lingurita scortisoara pisata
100 g faina
170 g miere de albine
50 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
70 g ciocolata cu 70 % cacao
Preparare
Migdalele si nucile se taie in bucati mari.Se taie si se adauga caisele, ananasul, cojle de lamaie si portocala si se amesteca cu faina, cacao si scortisoara.Se pregateste o forma pentru copt cu diametrul de cca 20 cm care se tapeteaza cu hartie.
Se incalzesc pe foc mierea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, se amesteca si ciocolata.Acest sirop se toarna peste celelalte ingrediente si se amesteca bine.Masa obtinuta se toarna in forma( atentie sa nu se raceasca!) si se niveleaza cu mana.Se coace in cuptor la 170 grade, timp de jumatate de ora.Odata scoasa din cuptor, prajitura se inveleste in folie si se lasa asa o zi inainte de a fi consumata.
125 g migdale decojite si prajite
125 g nuci prajite
60 g caise uscate
60 g ananas confiat
60 g coji de lamaie si de portocala zaharisite
2 lingurite de cacao
1 lingurita scortisoara pisata
100 g faina
170 g miere de albine
50 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
70 g ciocolata cu 70 % cacao
Preparare
Migdalele si nucile se taie in bucati mari.Se taie si se adauga caisele, ananasul, cojle de lamaie si portocala si se amesteca cu faina, cacao si scortisoara.Se pregateste o forma pentru copt cu diametrul de cca 20 cm care se tapeteaza cu hartie.
Se incalzesc pe foc mierea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, se amesteca si ciocolata.Acest sirop se toarna peste celelalte ingrediente si se amesteca bine.Masa obtinuta se toarna in forma( atentie sa nu se raceasca!) si se niveleaza cu mana.Se coace in cuptor la 170 grade, timp de jumatate de ora.Odata scoasa din cuptor, prajitura se inveleste in folie si se lasa asa o zi inainte de a fi consumata.