Tiramisu cu frisca si piscoturi

Ingrediente: pentru blat: 48 piscoturi, zahar vanilat
-pentru sirop: 2-3 linguri crema de whisky, 4-5 linguri cafea, o lingurita cafea solubila, 2-3 linguri zahar brun, zahar vanilat sau esenta de vanilie.
-pentru crema: 600 ml frisca, 300 ml frisca vegetala, 300 ml smantana dulce, 3-4 linguri de zahar pudra, zahar vanilat, 1-2 linguri de cacao si cafea solubila.
Preparare:
Se pregateste mai intai siropul, se caramelizeaza zaharul intr-un ibric, peste care se adauga 2 cesti de apa si zaharul vanilat. Se pune ibricul pe foc si, dupa ce amestecul a dat in cateva clocote, se adauga cafeaua si cafeaua solubila, iar cand s-a racit se pune si crema de whisky. Se bate frisca cu mixerul cateva minute, apoi se adauga in ploaie zaharul pudra
 si cel vanilat si se bate in continuare pana se intareste. Separat, pe un platou se azeaza piscoturile si se insiropeaza bine, se intinde un strat gros de frisca si apoi se pune urmatorul strat de piscoturi. Al doilea strat de piscoturi se aseaza cu puscoturile deja insiropate, ca sa nu se strice frisca. Tortul se imbraca cu restul de frisca, se aranjeaza uniform si, la sfarsit, se cerne pe deasupra cacao si cafea solubila. Se lasa cateva ore la rece.