Negresa cu crema de vanilie |
Ingrediente aluat: 3 oua, 1 cana zahar, 1/2 cana ulei, 1/2 cana lapte, 1 lingurita amoniacc, 1 1/2 cani faina.
Ingrediente crema: 55 gr unt, 45 ml lapte, 50 gr praf budinca vanilie instant, 250 gr zahar pudra, 5 ml esenta vanilie.
Ingrediente glazura: 115 gr ciocolata amaruie, 15 gr unt.
Preparare: Aluatul: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul, laptele, amoniacul stins, se adauga albusurile batute cu zahar si se pune faina. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor 30 minute la foc potrivit.
Crema: se bat cu mixerul untul, laptele si praful de budinca. Se adauga treptat zaharul pudra si vanilia. Se toarna crema peste prajitura si se da la rece 2-3 ore.
Glazura: se amesteca ciocolata si untul la foc foarte mic. Cand se raceste putin, se toarna peste prajitura si se da la rece.
Ingrediente crema: 55 gr unt, 45 ml lapte, 50 gr praf budinca vanilie instant, 250 gr zahar pudra, 5 ml esenta vanilie.
Ingrediente glazura: 115 gr ciocolata amaruie, 15 gr unt.
Preparare: Aluatul: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul, laptele, amoniacul stins, se adauga albusurile batute cu zahar si se pune faina. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor 30 minute la foc potrivit.
Crema: se bat cu mixerul untul, laptele si praful de budinca. Se adauga treptat zaharul pudra si vanilia. Se toarna crema peste prajitura si se da la rece 2-3 ore.
Glazura: se amesteca ciocolata si untul la foc foarte mic. Cand se raceste putin, se toarna peste prajitura si se da la rece.