Placinta cu dovleac |
Ingrediente aluat: 175 gr faina, 1/2 lingurita sare, 1 lingura zahar, 125 gr unt rece, taiat cubulete, 30-60 ml apa rece.
Ingrediente umplutura: 3 oua mari, 1 kg dovleac, 120 ml smantana, 120 gr zahar, 1 lingurita scortisoara, un vf de cutit praf de cuisoare, un vf de cutit sare.
Se amesteca faina, praful de sare, zaharul si untul. Se adauga apa putin cate putin si se framanta usor. Aluatul obtinut se intinde cu sucitorul intre 2 foi de hartie cerata. Cand are dimensiunea tavii in care se v-a coace, se scoate hartia si se asaza in tava unsa. Dovleacul se curata de samburi, se taie felii si se coace la cuptor 25 minute.
Se coace miezul de pe coaja si se paseaza. Dupa ce s-a racit, se adauga sarea, ouale si se bate amestecul bine cu telul. Se adauga zaharul, scortisoara si cuisoarele, apoi smantana, amestecand usor ca sa se omogenizeze compozitia. Se toarna amestecul in tava cu aluat si se coace in cuptorul bine incins aproximativ 50 minute. Se presara cu zahar pudra
Ingrediente umplutura: 3 oua mari, 1 kg dovleac, 120 ml smantana, 120 gr zahar, 1 lingurita scortisoara, un vf de cutit praf de cuisoare, un vf de cutit sare.
Se amesteca faina, praful de sare, zaharul si untul. Se adauga apa putin cate putin si se framanta usor. Aluatul obtinut se intinde cu sucitorul intre 2 foi de hartie cerata. Cand are dimensiunea tavii in care se v-a coace, se scoate hartia si se asaza in tava unsa. Dovleacul se curata de samburi, se taie felii si se coace la cuptor 25 minute.
Se coace miezul de pe coaja si se paseaza. Dupa ce s-a racit, se adauga sarea, ouale si se bate amestecul bine cu telul. Se adauga zaharul, scortisoara si cuisoarele, apoi smantana, amestecand usor ca sa se omogenizeze compozitia. Se toarna amestecul in tava cu aluat si se coace in cuptorul bine incins aproximativ 50 minute. Se presara cu zahar pudra