Prajitura cu branza si budinca |
I-ti trebuie: pentru umplutura 200 gr faina, 1 ou, 100 gr margarina la cub, 1/2 plic praf de copt, 100 gr zahar, 4 linguri cu varf de smantana grasa.
I-ti trebuie: pentru crema: 3 galbenusuri, 200 gr zahar, 100 ml ulei, 1 ou intreg, 1 budinca vanilie, 1/2 kg branza de vaci grasa, 1/2 l lapte, coaja de lamaie.
Pregatesti asa: amesteci faina,oul,margarina, praful de copt stins in putin otet, zaharul si smantana pana rezulta un aluat moale. Ungi tava si o tapetezi cu faina, apoi intinzi aluatul inclusiv pe marginile tavii. Peste aluat torni crema pe carw o pregatsti astfel: amesteci galbenusurile, zaharul, uleiul,oul, budinca, branza de vaci si laptele cu coaja de lamaie. Crema trebuie sa fie foarte subtire, sa curga. Dupa ce ai pus crema peste aluat, bagi tava in cuptorul incins inainte si o lasi pana se coaguleaza. Scoti crema din cuptor si adaugi 3 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar. Pui din nou tava in cuptor si o mai lasi putin pana se formeaza bezeaua si se rumeneste. Scoti crema si o lasi in tava sa se raceasca
I-ti trebuie: pentru crema: 3 galbenusuri, 200 gr zahar, 100 ml ulei, 1 ou intreg, 1 budinca vanilie, 1/2 kg branza de vaci grasa, 1/2 l lapte, coaja de lamaie.
Pregatesti asa: amesteci faina,oul,margarina, praful de copt stins in putin otet, zaharul si smantana pana rezulta un aluat moale. Ungi tava si o tapetezi cu faina, apoi intinzi aluatul inclusiv pe marginile tavii. Peste aluat torni crema pe carw o pregatsti astfel: amesteci galbenusurile, zaharul, uleiul,oul, budinca, branza de vaci si laptele cu coaja de lamaie. Crema trebuie sa fie foarte subtire, sa curga. Dupa ce ai pus crema peste aluat, bagi tava in cuptorul incins inainte si o lasi pana se coaguleaza. Scoti crema din cuptor si adaugi 3 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar. Pui din nou tava in cuptor si o mai lasi putin pana se formeaza bezeaua si se rumeneste. Scoti crema si o lasi in tava sa se raceasca