Cozonac nemtesc |
I-ti trebuie: 250 gr unt, 250 gr faina, 250 gr zahar, 7 oua, 50 gr stafide, 50 gr nuci, 50 gr zahar farin, 1 lamaie, 1 varf cutit de scortisoara, 1 varf cutit de cuisoare, un praf de sare, 1 plic praf copt.
Pregatesti asa: freci galbenusurile cu 100 gr zahar, pana se dizolva tot zaharul, apoi adaugi untul putin topit si amesteci in continuare pana obtii o pasta omogena. Separat, bati albusurile, adaugi restul de zahar, stafidele, nucile taiate feliute, coaja de lamaie rasa, scortisoara si cuisoarele, sarea si amesteci cu galbenusurile. Adaugi succesiv faina si, la sfarsit, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie.Torni aluatul in forme de cozonac si tapetate cu faina si-l dai la cuptor o ora la foc potrivit.Pudrezi cu zahar pudra.
Pregatesti asa: freci galbenusurile cu 100 gr zahar, pana se dizolva tot zaharul, apoi adaugi untul putin topit si amesteci in continuare pana obtii o pasta omogena. Separat, bati albusurile, adaugi restul de zahar, stafidele, nucile taiate feliute, coaja de lamaie rasa, scortisoara si cuisoarele, sarea si amesteci cu galbenusurile. Adaugi succesiv faina si, la sfarsit, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie.Torni aluatul in forme de cozonac si tapetate cu faina si-l dai la cuptor o ora la foc potrivit.Pudrezi cu zahar pudra.