Prajitura cu caise si bezea |
Prajitura cu caise si bezea Ingrediente: 400 gr faina, 2oo gr unt, 3 galbenusuri, 120 gr zahar pudra, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingura smantana, 1 kg caise.
Ingrediente bezea: 300 gr zahar, 4 albusuri batute tare cu zaharul.
Preparare: se freaca bine untul cu zaharul, galbenusurile si smantana. Se adauga zeama de lamaie, faina, se amesteca bine, se framanta, se intinde o foaie, se aseaza in tava si se da la cuptor. Cand este pe jumatate coapta, se scoate tava, se pun repede caisele desfacute in jumatati, cu partea taiata in sus, se toarna albusurile batute cu zaharul si se da la cuptor sa se mai coaca putin la foc mic
Ingrediente bezea: 300 gr zahar, 4 albusuri batute tare cu zaharul.
Preparare: se freaca bine untul cu zaharul, galbenusurile si smantana. Se adauga zeama de lamaie, faina, se amesteca bine, se framanta, se intinde o foaie, se aseaza in tava si se da la cuptor. Cand este pe jumatate coapta, se scoate tava, se pun repede caisele desfacute in jumatati, cu partea taiata in sus, se toarna albusurile batute cu zaharul si se da la cuptor sa se mai coaca putin la foc mic