Tarta in straturi

Tarta in straturi

Tarta in straturi:Ingrediente umplutura: 1 kg cartofi fierti, 2-3 linguri cu margarina, 3 cepe, 2 morcovi rasi, 2-3 linguri cu mazare, 2 ardei copti, 2 linguri cu pasta de tomate, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita de chili, ulei.
Ingrediente aluat: 150 gr margarina, 1 cana cu apa, 1 pliculet cu praf de copt, faina cat cuprinde.
Preparare: amesteca apa cu margarina topita si un praf de sare. Incorporeaza praful de copt si pune faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat numai bun de intins. Acopera-l si lasa-l sa se odihneasca 10-15 minute. Caleste ceapa si usturoiul. Adauga morcovii si stinge cu apa. Lasa sa se inabuse, dupa care pune ardeii taiati fideluta si mazarea. Adauga pasta de tomate dizolvata intr-o cescuta cu apa calda. Lasa pe foc sa scada. La final, presara chili si lasa sa mai dea intr-un clocot. Intinde aluatul intr-o forma unsa cu margarina. Pune legumele calite si acopera cu un piure pregatit din cartofii pasati si amestecati cu margarina. Lasa la cuptor 30 de minute tarta.