Rulada cu miere |
Iti trebuie: 4 lingurite cu miere, 4 linguri ulei, un varf de cutit de bicarbonat, 1 pahar mare cu apa minerala, 400 gr. faina, sare, gem de orice fel dar s anu fie moale, 2 pliculete zahar vanilat, 200 gr. nuci pisate, esenta d erom, 150 gr. zahar pudra.
Pregatesti: freci mierea cu uleiul, pus picatura cu picatura, sare si un vf de cutit de bicarbonat dizolvat in rom. Adaugi apa minerala si faina cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale. Intinzi 4 foi. Fiecare foaie intinsa o ungi cu gem, presari nuca macinata amestecata cu zahar vanilat, apoi rulezi. Coci cele 4 foi in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit, timp de 40 minute. Cand s-au copt foile, presari zahar pudra, lasi la racit si, cand s-a racit, tai rulada felioare cam de 2 cm latime
Pregatesti: freci mierea cu uleiul, pus picatura cu picatura, sare si un vf de cutit de bicarbonat dizolvat in rom. Adaugi apa minerala si faina cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale. Intinzi 4 foi. Fiecare foaie intinsa o ungi cu gem, presari nuca macinata amestecata cu zahar vanilat, apoi rulezi. Coci cele 4 foi in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit, timp de 40 minute. Cand s-au copt foile, presari zahar pudra, lasi la racit si, cand s-a racit, tai rulada felioare cam de 2 cm latime