Strudel cu mere |
Aluat 1 : 200 gr. faina, 200 gr. unt.
Aluat 2: 200 gr. faina, 3-4 linguri smantana, 1 ou, putina sare, 1 lingurita otet.
Umplutura: 1 kg mere, 3 linguri de gris, scortisoara, 1 plic zahar cu aroma de vanilie sau zahar pudra amestecat cu 1 pliculet de zahar vanilat.
Pregatirea primului aluat: amesteci faina cu untul, framanti bine si dai deoparte.
Pregatirea celui de al doilea aluat: amesteci faina cu smantana, oul,un praf de sare si 1 lingurita de otet. Framanti bine si intinzi o foaie peste care intinzi cealalta foaie, facuta cu unt. Intinzi bine, rulezi si imparti aluatul in 6 parti.
Pregatirea umpluturii: cureti merele, le razi si le calesti cu zahar si scortisoara Intinzi fiecare parte , pui gris, mere si rulezi. Pui bucatile in cuptor. Cand sunt coapte, presari peste strudel cu mere zahar pudra si zahar vanilat
Aluat 2: 200 gr. faina, 3-4 linguri smantana, 1 ou, putina sare, 1 lingurita otet.
Umplutura: 1 kg mere, 3 linguri de gris, scortisoara, 1 plic zahar cu aroma de vanilie sau zahar pudra amestecat cu 1 pliculet de zahar vanilat.
Pregatirea primului aluat: amesteci faina cu untul, framanti bine si dai deoparte.
Pregatirea celui de al doilea aluat: amesteci faina cu smantana, oul,un praf de sare si 1 lingurita de otet. Framanti bine si intinzi o foaie peste care intinzi cealalta foaie, facuta cu unt. Intinzi bine, rulezi si imparti aluatul in 6 parti.
Pregatirea umpluturii: cureti merele, le razi si le calesti cu zahar si scortisoara Intinzi fiecare parte , pui gris, mere si rulezi. Pui bucatile in cuptor. Cand sunt coapte, presari peste strudel cu mere zahar pudra si zahar vanilat