Prajitura cu blat si spuma de cocos


prajitura cu blat si spuma de cocos
Prajitura cu blat si spuma de cocos

Iti trebuie pentru blat: 150 gr. margarina, 150 gr. zahar pudra, 1 praf de copt, 1 lingura mare de smantana, 2 linguri cacao, 300 gr. faina, 1 ou.
Spuma de cocos: 6 albusuri, 250 gr. zahar, 200 gr. nuca de cocos rasa.
Crema: 6 galbenusuri, 2-3 linguri faina, 300 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 250 gr. margarina, 250 gr zahar pudra, 1 esenta lamaie.
Pregatirea blatului: amesteci ingredientele pentru blat fara sa framanti prea mult. Imparti aluatul in 2 si intinzi o foaie pe care o pui intr-o tava mai adanca unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra acestui blat pui spuma de cocos pe care o obtii prin baterea albusurilor cu zaharul. Cand spuma e tare, adaugi si nuca de cocos rasa. Peste spuma de cocos pui si cel de-al doilea blat. Dai la cuptor pentru 35-45 minute. in functie de cuptor sau pana se desprinde de pe tava.
Pregatirea cremei: freci galbenusurile cu zaharul, torni laptele putin cate putin, pui faina, zaharul vanilat si fierbi crema la bain-marie pana se ingroasa. Amesteci tot timpul sa nu s eprinda de vas. Apoi lasi sa se raceasca si adaugi margarina. Pui aceasta crema peste blatul racit, ornezi cu cacao sau ciocolata rasa