Prajiturele Unirea |
Pentru crema: 2 pachete margarina Unirea pentru creme, 4 cani zahar pudracam 2 cani zahar tos, 4 fiole esenta rom. 3 linguri cacao, 2 lingurite ness.
Pentru sirop si decor: 1 1/2 cana zahar, 2 cani apa, esenta de rom, fulgi de cocos, arahide cu glazura alba.
Pregatirea blatului: bati albusurile spuma cu 8 linguri de zahar, iar galbenusurile le freci cu 2 linguri de zahar si putina sare. Amesteci cele 2 compozitii usor si adaugi faina si cacaua treptat, sub forma de ploaie. Torni compozitia formata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pergament.
Pregatirea cremei: freci spuma margarina Unirea pentru creme, apoi adaugi si zaharul pudra si freci mai departe pana se topeste si acesta. Adaugi cacaua, nessul si esentele.
Pregatirea siropului: fierbi apa cu zaharul, iar dupa racire adaugi romul.
Asamblarea prajiturii; tai blatul in 3 parti, insiropezi bine fiecare foaie si ungi cu crema de cacao si ness. Opresti o parte pentru decor .Portionezi prajitura in patrate si, pe fiecare suprafata, realizezi din crema un cerc cu ajutorul unui pos. Pe fiecare cerc presari fulgi de cocos, iar in mijloc pui 3-4 arahide albe.