Placinta moldoveneasca

placinta moldoveneasca
Placinta moldoveneasca
Pentru aluat: 1-1,5 kg faina, 500 ml apa calduta, 1 cub de drojdie, sare.
Pentru umplutura: 500 gr. branza de vaci, 400 gr. telemea de oaie, 3 oua.
Pregatirea aluatului pentru placinta moldoveneasca: pui jumatate din cantitatea fainii intr-un vas mare, pui sarea, apa calduta, si drojdia dizolvata in apa calda cu zahar si framanti un aluat mai moale. Lasi la dospit cca 2 ore intr-o incapere mai calda si amesteci cand creste aluatul, trebuie sa creasca de 3 ori. Dupa aceea pui restul de faina si framanti. Mai lasi 1/2 ora, apoi intinzi 6 foi potrivite rotunde, le ungi cu ulei si le mai lasi 15 minute. Dupa aceea intinzi
fiecare foaie separat, cu mana si o indoi in 2 parti, foaia trebuie intinsa bine,sa fie foarte subtire.
Pregatirea umpluturii: amesteci branza de vaci cu telemeaua rasa si cu 2 oua. Pui umplutura peste foaia de aluat, rulezi si dai forma unui melc. Asezi ruloul intr-o tava unsa cu margarina si il ungi cu un ou batut. Mai lasi 15 minute si introduci in cuptorul preincalzit. Coci placinta moldoveneasca la temperatura potrivita circa 45 minute.