Prajitura cu mere |
Pentru pandispan: 5 oua, 250 gr zahar, 7 linguri faina, 4 linguri ulei, esenta de rom.
Pentru umplutura: 500 gr mere, 250 gr zahar, coaja de la o lamaie, 1 cana apa, 2 pachete budinca de vanilie, 1 L lapte, 300 ml frisca.
Pregatesti asa: separi galbenusurile de albusuri. Bati spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugi treptat zaharul, apoi galbenusurile, unul, cate unul si uleiul in fir subtire. Cu o lingura de lemn adaugi faina, amestecand usor. La final, adaugi esenta de rom. Intinzi compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dai la cuptor pana se coace. Speli merele, le cureti de coaja si le razi. Intr-o craticioara pui merele rase, zaharul, coaja de lamaie, cana de apa si lasi sa fiarba, amestecand usor.
Pregatesti budinca de vanilie impreuna cu laptele, asa cum scrie pe plic. Lasi pandispanul sa se raceasca si peste el intinzi compozitia de mere, budinca de vanilie si frisca.Pentru umplutura: 500 gr mere, 250 gr zahar, coaja de la o lamaie, 1 cana apa, 2 pachete budinca de vanilie, 1 L lapte, 300 ml frisca.
Pregatesti asa: separi galbenusurile de albusuri. Bati spuma albusurile cu ajutorul mixerului, adaugi treptat zaharul, apoi galbenusurile, unul, cate unul si uleiul in fir subtire. Cu o lingura de lemn adaugi faina, amestecand usor. La final, adaugi esenta de rom. Intinzi compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dai la cuptor pana se coace. Speli merele, le cureti de coaja si le razi. Intr-o craticioara pui merele rase, zaharul, coaja de lamaie, cana de apa si lasi sa fiarba, amestecand usor.