Prajitura cu foi de cartofi si gem |
Ingrediente pentru aluat si umplutura: 2 cartofi, 400 gr faina, 250 gr margarina, 250 gr zahar, 1 praf copt, 1 lingura cacao, 1 borcan gem acrisor.
Ingrediente pentru glazura: 2 linguri apa, 1 lingura cacao, 120 gr zahar, 2 linguri ulei.
Preparare prajitura: cureti cartofii, ii fierbi si cand sunt gata ii pasezi. Adaugi in piureul obtinut faina, margarina frecata spuma cu zaharul si praful de copt. Framanti pana obtii un aluat elastic pe care-i imparti in 3 bucati. Amesteci apoi o bucata de aluat cu cacaua pana se incorporeaza toata. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina intinzi o foaie dintr-o parte de aluat simplu, o ungi cu gem, pui foaia de cacao, o ungi cu gem si la sfarsit intinzi a doua foaie din aluatul simplu ramas. Dai prajitura la cuptor
Ingrediente pentru glazura: 2 linguri apa, 1 lingura cacao, 120 gr zahar, 2 linguri ulei.
Preparare prajitura: cureti cartofii, ii fierbi si cand sunt gata ii pasezi. Adaugi in piureul obtinut faina, margarina frecata spuma cu zaharul si praful de copt. Framanti pana obtii un aluat elastic pe care-i imparti in 3 bucati. Amesteci apoi o bucata de aluat cu cacaua pana se incorporeaza toata. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina intinzi o foaie dintr-o parte de aluat simplu, o ungi cu gem, pui foaia de cacao, o ungi cu gem si la sfarsit intinzi a doua foaie din aluatul simplu ramas. Dai prajitura la cuptor
pentru 25-30 de minute.
Pregatesti glazura: amesteci apa cu zaharul si cacaua, le fierbi pe foc mic 5 minute, adaugi uleiul si mai dai intr-un clocot, doua. Torni glazura fierbinte peste prajitura coapta, o lasi sa se raceasca, apoi o tai.
Pofta buna!
Pregatesti glazura: amesteci apa cu zaharul si cacaua, le fierbi pe foc mic 5 minute, adaugi uleiul si mai dai intr-un clocot, doua. Torni glazura fierbinte peste prajitura coapta, o lasi sa se raceasca, apoi o tai.
Pofta buna!