Prajitura cu branza si fructe


prajitura cu branza si fructe
Prajitura cu branza si fructe

Iti trebuie: 380 gr. compot de ananas taiat rondele, 125 gr. unt, 450 gr. mascarpone, 4 oua mici, 50 gr. faina, 1 lamaie- coaja si sucul.
Ptr sos: 1 conserva de 420 gr compot caise jumatati, 50 gr. zahar tos.
Pregatire: tapetezi cu discuri de hartie pergament 6 forme mici, dar incapatoare si rezistente la cuptorul cu microunde.
Scurgi ananasul, tai fiecare inel in 6 bucati si le aranjezi pe fundul formelor pregatite. Pui untul intr-un castron rezistent la cuptorul cu microunde si lasi la temperatura maxima 1 minut si 30 secunde., pana s-a topit. Bati apoi albusurile pana ce se intaresc foarte bine si le
 incorporezi in amestecul de branza. Iei din acest amestec cu o lingura si torni seasupra fructelor.Acoperi fiecare forma cu celofan si intepi din loc in loc. Dai la cuptor pentru 4 minute, la temperatura maxima. Rotesti formele la 180 grade si mai coci 10 minute la temperatura joasa. Cand sunt gata, le lasi sa se raceasca, apoi le pui in frigider pentru 30 minute. Dezlipesti marginile prajiturii de jur-imprejur de pe peretii formei, cu ajutorul unui cutit ascutit si rastorni fiecare forma pe cate o farfurie. Indepartezi hartia folosita la tapetare.
Pregatirea sosului: pui compotul de caise si zaharul intr -un blender si amesteci pana ce se omogenizeaza. Racesti la frigider si torni cu lingura in jurul prajiturii cu branza