Cremsnit |
Pentru crema: 250 gr unt, 250 gr zahar pudra, 2-3 lingurite ness, 1 galbenus ou, 70 gr nuci taiate marunt.
Pentru glazura: 6 linguri lapte, 200 gr zahar, 3 linguri cacao, 100 gr unt.
Pregatesti blatul: Bati albusurile cu zaharul, adaugi pe rand galbenusurile, nucile macinate, cacaua, 3 linguri faina si putin praf copt. Ungi o tava cu unt si o tapetezi cu faina. Torni compozitia in tava si o dai la cuptor circa 45 minute.
Pregatesti crema: Amesteci untul cu zaharul pudra si cu nessul dizolvat in putina apa. Adaugi galbenusul de ou si nucile taiate marunt. Scoti blatul din cuptor, il lasi sa se raceasca, apoi intinzi crema peste el.
Pregatesti glazura: Fierbi laptele cu 200 gr zahar si cu cele 3 linguri de cacao pana se ingroasa. Lasi crema pentru cremsnit la racit, apoi adaugi 100 gr unt.
Intinzi glazura peste crema.