Prajitura aromata

Prajitura aromata
Ingrediente pentru blat: 60 gr nuca, 40 gr stafide, 250 ml ulei, 250 ml apa, 250 gr zahar, zeama si coaja de la o lamaie, 500 gr faina, 1 plic praf de copt, 20 gr cacao, 20 gr zahar vanilat, 125 gr gem acrisor.
Ingrediente pentru decor: 50 gr margarina, 3 linguri cacao, 35 gr zahar, zahar pudra.
Preparare: se topeste intr-o cratita zaharul, se stinge cu 250 ml apa, se lasa pe foc pana se topeste zaharul, apoi se da la racit, Se pune faina intr-un castron, se adauga nuca macinata, stafidele, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Din aceasta compozitie se formeaza un ''vulcan'' in care se toarna praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca, dupa care se toarna siropul de zahar ars, uleiul, gemul si cacaua. Se mixeaza totul, dupa care se toarna compozitia
 de prajitura aromata intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava cu prajitura aromatain cuptorul preincalzit la temperatura de 170 grade C timp de 35 minute dupa care se lasa sa se raceasca. Pentru glazura, se amesteca margarina topita in prealabil cu pudra de cacao si cu zaharul. Se intinde cu o spatula pe prajitura aromata racita, dupa care se presara, in ploaie, zaharul pudra. E o prajitura aromata delicioasa.