Pasca umpluta cu branza de vaci

Ingrediente pentru aluat: 100 gr margarina sau unt, 200 gr faina, 80 gr zahar, 3 galbenusuri, 1 ceasca smantana, un plic de drojdie, sare, 1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru umplutura: 1 kg branza de vaci, 100 gr unt, 10 galbenusuri, 200 gr smantana, 150-250 gr zahar, 150 gr stafide, o mana de faina, 1-2 fiole de esenta rom, 1 plic zahar vanilat, sare.
Ingrediente pentru final: 1 ou pentru uns pasca, 100 gr zahar, 3 linguri ulei.Preparare aluat: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Adaugi zaharul vanilat si framanti pana se omogenizeaza. Imparti aluatul in 2 bucati. Faci o
 foaie subtire pe fundul formei de copt, de preferat rotunda. Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in tava, lasand o gaura in mijloc.
Preparare umplutura: 1 kg branza proaspata de vaci o amesteci cu unt pana se face o crema. Bati bine galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat, adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu faina pana se omogenizeaza. Asezi crema de branza peste aluatul din tava. Ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine. Dupa ce pui si crema de branza, ungi pasca deasupra cu un ou si o dai la cuptorul bine incins pentru 25-30 minute. Scoti pasca umpluta cu branza de vaci din cuptor si o ungi cu un sirop pe care il faci din apa si zahar. Ungi pasca si cu ulei si o lasi sa se raceasca. Poti combina siropul de zahar cu uleiul. Acoperi cu un prosop curat. Aceasta pasca umpluta cu branza de vaci este ca o prajitura foarte fina, pufoasa si gustoasa.