Placinta dobrogeana creata


Placinta dobrogeana creata

I-ti trebuie pentru 2 tavi de blat: 600-700 gr faina, 250 ml apa calduta, 1 praf de sare, 1 cub mic drojdie 30 gr.
I-ti trebuie pentru umplutura: 500 gr. telemea oaie, 5 oua, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 5-6 linguri iaurt gras.
Pentru uns placintele: 5 oua, 250 gr. iaurt gras, zahar pudra, 100 ml ulei.
Pregatesti asa: framanti un aluat potrivit de tare si elastic din faina si apa calduta, in care ai dizolvat sarea si drojdia. Imparti aluatul in 10 parti egale, pe care le lasi putin la crescut pe o planseta data cu faina. Razi telemeaua de oi si o amesteci cu cele 5 oua batute bine si cu 5 linguri de iaurt gras. Adaugi si putina coaja de lamaie. Din fiecare bucatica de aluat, faci foi subtiri, potrivit de mari, intinse cu ajutorul unui sucitor. Fiecare foaie intinsa o ungi cu un strat de umplutura de branza, dupa ce inainte ai stropit foaia cu putin ulei.
Strangi foaia cu ajutorul degetelor, de la margine spre interior, apoi asezi placintele una langa alta in tava bine unsa cu ulei. Deasupra foilor intinzi un strat uniform cu o cmpozitie omogena formata din 5 oua batute si amestecate cu iaurt. Dai tava la cuptorul preincalzit, la temperatura potrivita, pana ce placinta se rumeneste usor. Tai placinta in bucati potrivit de mari, iar peste ele presari zahar pudra.