Ingrediente: 10 oua, 250 gr lapte, 150 gr unt, 100 gr faina, 200 gr ciuperci, verdeata, 100 gr lamaie, sare, piper.
Preparare: se caleste faina in 100 gr unt, se stinge cu lapte cald si se amesteca continuu pana da in fiert, obtinand un sos. Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic. Ciupercile se curata, se spala cu apa rece, se taie marunt sau in felii, se inabuse in unt si apoi se pun
in sos. Se adauga piperul, verdeata tocata fin si cateva picaturi de lamaie, apoi se mai fierb toate la un loc cca 10 minute. Ouale se pun in apa clocotita si se fierb cca 5 minute ptr a fi cleioase, se curata de coaja, se servesc calde, intregi cu sos peste ele. In sos se poate pune si coaja de lamaie.
Preparare: se caleste faina in 100 gr unt, se stinge cu lapte cald si se amesteca continuu pana da in fiert, obtinand un sos. Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic. Ciupercile se curata, se spala cu apa rece, se taie marunt sau in felii, se inabuse in unt si apoi se pun
in sos. Se adauga piperul, verdeata tocata fin si cateva picaturi de lamaie, apoi se mai fierb toate la un loc cca 10 minute. Ouale se pun in apa clocotita si se fierb cca 5 minute ptr a fi cleioase, se curata de coaja, se servesc calde, intregi cu sos peste ele. In sos se poate pune si coaja de lamaie.