Ingrediente: 10 oua, 500 gr piure de fasole boabe, 200 gr ceapa, 50 gr bulion, sare, piper, 150 ml vin alb, ulei.
Preparare: ceapa se taie felii, se caleste in ulei incins, se stinge cu bulion, vin si putina apa in care a fiert fasolea. Se lasa sa fiarba 10 minute. Fasolea fiarta se bate pana se obtine un piure foarte fin. Ouale se prepara sub forma de ochiuri prajite avand grija ca galbenusul sa fie cleios. Ochiurile se pun pe piureul de fasole cald si se acopera cu sosul de ceapa.
Preparare: ceapa se taie felii, se caleste in ulei incins, se stinge cu bulion, vin si putina apa in care a fiert fasolea. Se lasa sa fiarba 10 minute. Fasolea fiarta se bate pana se obtine un piure foarte fin. Ouale se prepara sub forma de ochiuri prajite avand grija ca galbenusul sa fie cleios. Ochiurile se pun pe piureul de fasole cald si se acopera cu sosul de ceapa.