Melci picanti:Ingrediente: 5 linguri cu pasta de tomate, 1 lingura cu ulei de masline, 6 catei de usturoi, 1 crenguta de rozmarin, 2-3 fire de marar, 1 lingurita cu boia iute.
Ingrediente pentru aluat: 250 gr margarina, 400-500 gr faina, 300 ml apa, sare.
Preparare: intr-un castron, cerne faina cu sare, fa in mijloc o groapa si toarna apa. Framanta toate aceste ingrediente, apoi intinde din aluat o foaie mai grosuta. Unge foaia de aluat cu margarina frecata si impacheteaz-o ca pe un portofel. Lasa-l la rece minimum 30 de minute. Intre timp, incinge uleiul. Adauga
Ingrediente pentru aluat: 250 gr margarina, 400-500 gr faina, 300 ml apa, sare.
Preparare: intr-un castron, cerne faina cu sare, fa in mijloc o groapa si toarna apa. Framanta toate aceste ingrediente, apoi intinde din aluat o foaie mai grosuta. Unge foaia de aluat cu margarina frecata si impacheteaz-o ca pe un portofel. Lasa-l la rece minimum 30 de minute. Intre timp, incinge uleiul. Adauga
pasta de tomate dizolvata intr-o cescuta cu apa rece. Dupa ce a dat cateva clocote, aromatizeaza cu usturoiul zdrobit, boia, rozmarin si marar tocat fin. Intinde aluatul si unge-l cu pasta de sos picant. Ruleaza si taie felii groase de cel putin 2 cm. Asaza-le intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coace melcii picanti aproximativ 40-45 de minute.