Miel cu orez:Ingrediente: 300 gr orez, 200 ml vin rosu, 300 gr carne de miel tocata, 1 ceapa mare, 1 ardei, 20 gr migdale maruntite, 3 catei de usturoi, 50 gr masline, 1 lingurita coriandru macinat, un praf de scortisoara macinata, 1 foaie dafin, 3 linguri ulei, sare, piper.
Preparare: maruntesti migdalele, pui cele 3 linguri de ulei in tigaie si, cand e incins, prajesti migdalele.Apoi le scoti pe un prosop de hartie ca sa absoarba grasimea suplimentara. Incingi uleiul din tigaie, prajesti usturoiul
zdrobit si carnea de miel.sarata si piperata. Adaugi ceapa maruntita, ardeiul taiat fasii si orezul, dupa care le amesteci. Pui si foaia de dafin, un praf de scortisoara, sare si piper dupa gust si torni peste acest amestec 200 ml de vin si 200 ml apa. Lasi sa fiarba acest amestec sub capac, timp de 15 minute. Adaugi si maslinele fara samburi si continui fierberea inca 5 minute, fara sa amesteci. Iei tigaia de pe foc si lasi orezul sub capac 5 minute, dupa care adaugi si coriandrul si peste orez presari migdalele prajite.
Preparare: maruntesti migdalele, pui cele 3 linguri de ulei in tigaie si, cand e incins, prajesti migdalele.Apoi le scoti pe un prosop de hartie ca sa absoarba grasimea suplimentara. Incingi uleiul din tigaie, prajesti usturoiul
zdrobit si carnea de miel.sarata si piperata. Adaugi ceapa maruntita, ardeiul taiat fasii si orezul, dupa care le amesteci. Pui si foaia de dafin, un praf de scortisoara, sare si piper dupa gust si torni peste acest amestec 200 ml de vin si 200 ml apa. Lasi sa fiarba acest amestec sub capac, timp de 15 minute. Adaugi si maslinele fara samburi si continui fierberea inca 5 minute, fara sa amesteci. Iei tigaia de pe foc si lasi orezul sub capac 5 minute, dupa care adaugi si coriandrul si peste orez presari migdalele prajite.