Muschi de vita cu verdeturi |
Ai nevoie de: 400 g muschi de vita, 50 g nuci, 2 cepe rosii, 2 linguri de coniac, 2 legaturi de frunze de papadie, 1 legatura usturoi verde, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura unt, 1 lingurita marar verde tocat, sare si piper dupa gust.
Cum procedezi: Tai muschiul de vita in felii
cu o grosime de 2-3 cm. Il pregatesti in ulei,la foc iute, cate 5 minute pe fiecare parte. Il scoti din vas si il lasi intr-un vas acoperit, la cald. In uleiul in care ai prajit carnea, pui la calit ceapa rosie taiata rondele, frunzele verzi si usturoiul, tocate mai mare sau rupte fasii.
Frunzele mai mici le lasi intregi. Adaugi nucile, prajite in prealabil si coniacul. Amesteci din cand in cand in vas. Cand legumele s-au inmuiat, iei vasul de pe foc. Amesteci untul cu mararul tocat. Pui in
farfurii calde cate o portie de verdeturi calite, peste care asezi muschiul de vita. Ungi carnea cu unt si marar.
Sfat: In loc de frunze de papadie, poti folosi si frunze de nasturel, de leurda sau de urzici. Coniacul isi pierde taria prin fierbere, insa da un gust special carnii.
Cum procedezi: Tai muschiul de vita in felii
cu o grosime de 2-3 cm. Il pregatesti in ulei,la foc iute, cate 5 minute pe fiecare parte. Il scoti din vas si il lasi intr-un vas acoperit, la cald. In uleiul in care ai prajit carnea, pui la calit ceapa rosie taiata rondele, frunzele verzi si usturoiul, tocate mai mare sau rupte fasii.
Frunzele mai mici le lasi intregi. Adaugi nucile, prajite in prealabil si coniacul. Amesteci din cand in cand in vas. Cand legumele s-au inmuiat, iei vasul de pe foc. Amesteci untul cu mararul tocat. Pui in
farfurii calde cate o portie de verdeturi calite, peste care asezi muschiul de vita. Ungi carnea cu unt si marar.
Sfat: In loc de frunze de papadie, poti folosi si frunze de nasturel, de leurda sau de urzici. Coniacul isi pierde taria prin fierbere, insa da un gust special carnii.