Iepure moldovenesc

Iepure moldovenesc:Ingrediente: 1 iepure marinat, 300 ml ulei, 3 cepe, 1 capatana usturoi, sare, piper, 100 gr bulion, 1 foaie dafin, 300 ml vin.
Preparare: scoti iepurele din marinata, pe care ai pregatit-o in prealabil, il stergi cu un servet curat, il tai in bucati si il calesti in mult ulei. Pui apoi iepurele in alta cratita, torni deasupra putina apa si lasi sa fiarba incet si acoperit. In uleiul ramas de la iepure,
prajesti ceapa tocata marunt si, cand e aproape gata, adaugi usturoi tocat marunt ( un sfert din cantitatea de ceapa). Mai prajesti putin ceapa impreuna cu usturoiul si adaugi bulionul, cateva boabe de piper, 1 foaie dafin si sare dupa gust. Stingi totul cu vin si apa si torni totul peste iepure, fara a strecura, sa ramana groasa ca o tocana. Lasi sa fiarba circa 20 minute. In general iepurele se prepara cu mult ulei si vin.