Ciocolata alba cu cereale |
I-ti trebuie: 1 kg zahar, 500 ml lapte praf, 200 gr ciocolata de menaj alba, 200 gr unt, 1 plic zahar vanilat, 1 cutie cereale cu ciocolata, 15 ml zeama de la o lamaie.
Pregatesti asa: zaharul, zeama de lamaie si apoi le pui intr-o cratita de 3 l, pe care s ao folosesti numai pentru dulceata. Amesteci ingredientele pe foc,
pana cand se topeste zaharul, iar deasupra cratitei pui o farfurie de portelan si lasi s afiarba la foc mic pana s eleaga ca pentru serbet. Dupa 10 minute, il incerci daca e gata punand pe o farfurioara cu apa rece 2-3 picaturi de sirop. Daca atunci cand prinzi intre degete, siropul se strange ca o bomboana moale, inseamna ca s-a legat.
Cand e gata, iei cratita de pe foc, pui untul si amesteci pana se topeste, apoi adaugi laptele praf si ciocolata data pe razatoare. Pui din nou cratita pe foc si amesteci compozitia bine, pana cand se omogenizeaza, fara sa fiarba in clocot. Dupa aceea, o iei de pe foc, adaugi cerealele, vanilia si amesteci. Rastorni compozitia intr-o tava de 26/40 cm, unsa cu putin unt, nivelezi si lasi la rece. Dupa ce s-a racit, pui tava in frigider si o lasi pana cand se intareste bine. Dupa aceea, tai ciocolata in batoane sau in diverse forme si o pastrezi numai in frigider, invelita in celofan.
Pregatesti asa: zaharul, zeama de lamaie si apoi le pui intr-o cratita de 3 l, pe care s ao folosesti numai pentru dulceata. Amesteci ingredientele pe foc,
pana cand se topeste zaharul, iar deasupra cratitei pui o farfurie de portelan si lasi s afiarba la foc mic pana s eleaga ca pentru serbet. Dupa 10 minute, il incerci daca e gata punand pe o farfurioara cu apa rece 2-3 picaturi de sirop. Daca atunci cand prinzi intre degete, siropul se strange ca o bomboana moale, inseamna ca s-a legat.
Cand e gata, iei cratita de pe foc, pui untul si amesteci pana se topeste, apoi adaugi laptele praf si ciocolata data pe razatoare. Pui din nou cratita pe foc si amesteci compozitia bine, pana cand se omogenizeaza, fara sa fiarba in clocot. Dupa aceea, o iei de pe foc, adaugi cerealele, vanilia si amesteci. Rastorni compozitia intr-o tava de 26/40 cm, unsa cu putin unt, nivelezi si lasi la rece. Dupa ce s-a racit, pui tava in frigider si o lasi pana cand se intareste bine. Dupa aceea, tai ciocolata in batoane sau in diverse forme si o pastrezi numai in frigider, invelita in celofan.