Ingrediente pentru aluat: 300 gr faina, 100 gr unt, 3 linguri ulei masline, 1 galbenus, sare, piper.
Ingrediente pentru umplutura: 600 gr pulpa miel taiata in 4 bucati, 1 bucata fenicul, 2 oua, 50 ml vin alb, 1/2 lamaie, 1 catel usturoi, 1 legatura patrunjel, 3 linguri ulei, 1 lingurita seminte de susan, 3 linguri smantana, sare, piper.
Preparare: pui faina int-un castron si adaugi untul taiat bucatele, uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri apa. Amesteci ingredientele si formezi un aluat elastic. Iei carnea de miel si o pui sa se rumeneasca in ulei, taiata cubulete. Adaugi usturoiul, sarezi, piperezi, apoi stingi totul cu vin. Lasi sa se inabuse cam 20 minute, adaugi
feniculul taiat felii, torni 200 ml apa si tii la foc mic inca 20 minute. Bati ouale intr-un castron, adaugi sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Condimentezi cu sare si piper si torni acest sos peste amestecul de carne de miel. Din 2/3 aluat intinzi o foaie si tapetezi cu ea o forma rotunda. O intepi din loc in loc. Torni peste aluat umplutura si deasupra pui smantana, presari seminte de susan si din restul de aluat, faci fasii pentru grilaj. Coci tarta din carne de miel la foc potrivit 90 de minute.
Ingrediente pentru umplutura: 600 gr pulpa miel taiata in 4 bucati, 1 bucata fenicul, 2 oua, 50 ml vin alb, 1/2 lamaie, 1 catel usturoi, 1 legatura patrunjel, 3 linguri ulei, 1 lingurita seminte de susan, 3 linguri smantana, sare, piper.
Preparare: pui faina int-un castron si adaugi untul taiat bucatele, uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri apa. Amesteci ingredientele si formezi un aluat elastic. Iei carnea de miel si o pui sa se rumeneasca in ulei, taiata cubulete. Adaugi usturoiul, sarezi, piperezi, apoi stingi totul cu vin. Lasi sa se inabuse cam 20 minute, adaugi
feniculul taiat felii, torni 200 ml apa si tii la foc mic inca 20 minute. Bati ouale intr-un castron, adaugi sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Condimentezi cu sare si piper si torni acest sos peste amestecul de carne de miel. Din 2/3 aluat intinzi o foaie si tapetezi cu ea o forma rotunda. O intepi din loc in loc. Torni peste aluat umplutura si deasupra pui smantana, presari seminte de susan si din restul de aluat, faci fasii pentru grilaj. Coci tarta din carne de miel la foc potrivit 90 de minute.