Ingrediente: 1 cap de miel, coada de miel, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel,1 ceapa mijlocie, 5-6 gramajoare de macris sau de podbal, 2 linguri faina, 1 ou, 400-500 ml smantana, 1 legatura marar verde, 1 legatura patrunjel verde, zeama de lamaie dupa gust.
Preparare: cureti de piele capul de miel, scoti creierul si ochii si il transezi. Din aceste oase curatate si din coada curatata si taiata, spalate in mai multe ape o sa faci ciorbita.. Pui oasele la fiert in 3 l de apa cu sare. Cand carnea de miel de pe oase este fiarta pe jumatate, adaugi zarzavatul dat pe razatoarea mare. Tai ceapa
cubulete. Cand zarzavatul e fiert, adaugi verdeata pregatita astfel: cureti macrisul, ii rupi coditele si il speli in mai multe ape. Pui verdeata in oala si mai lasi sa mai dea un clocot cu celelalte ingrediente. Intr-un castronel pregatesti un preparat din 2 linguri de faina pe care o dezlegi cu 2 linguri de apa rece. Bati bine oul si il amesteci cu smantana. Torni compozitia in oala si lasi sa dea un clocot. Deasupra ciorbitei de miel pui patrunjel tocat, marar verde si zeama de lamaie dupa gust.
Preparare: cureti de piele capul de miel, scoti creierul si ochii si il transezi. Din aceste oase curatate si din coada curatata si taiata, spalate in mai multe ape o sa faci ciorbita.. Pui oasele la fiert in 3 l de apa cu sare. Cand carnea de miel de pe oase este fiarta pe jumatate, adaugi zarzavatul dat pe razatoarea mare. Tai ceapa
cubulete. Cand zarzavatul e fiert, adaugi verdeata pregatita astfel: cureti macrisul, ii rupi coditele si il speli in mai multe ape. Pui verdeata in oala si mai lasi sa mai dea un clocot cu celelalte ingrediente. Intr-un castronel pregatesti un preparat din 2 linguri de faina pe care o dezlegi cu 2 linguri de apa rece. Bati bine oul si il amesteci cu smantana. Torni compozitia in oala si lasi sa dea un clocot. Deasupra ciorbitei de miel pui patrunjel tocat, marar verde si zeama de lamaie dupa gust.