Oua vopsite

Ingrediente: vopsea de toate culorile, oua potrivit de mari si, daca se poate, de casa, pentru ca au coaja mai tare, frunzulite verzi culese de prin iarba si care sunt crestate sub diferite forme. Poti folosi si frunze de patrunjel verde, de leustean, marar, frunzulite de trandafir,etc, ciorapi de matase, ata mai tare, 1 bucatica de slanina.
Preparare: tai ciorapul in patrate in care sa incapa 1 ou si sa poti lega strans ciorapul in jurul oului, adunand marginile intr-un singur loc, pe care-l vei lega cu ata. Pui pe acest patrat 1-2 frunze, pui oul peste ea si aduni
marginile ciorapului atat de strans incat sa nu se miste frunza in interior. Legi strans cu o ata si infasori de mai multe ori imprejurul legaturii. Dupa ce ai legat toate ouale, pregatesti vopseaua. In putina apa fierbinte dizolvi vopseaua, adaugi apa rece cat sa cuprinda toate ouale, introduci ouale legate si pui vasul pe foc redus, timp de 10 minute, de cand incepe sa clocoteasca apa. Apoi stingi focul si scoti pe rand cate 1 ou. Tai legatura de langa ou, indepartezi frunza si in locul ei va ramane coaja alba. Dupa ce le-ai scos le ungi, cat sunt calde, cu o felie slanina pentru a capata luciu.