Ingrediente: 1 pulpa de miel de 1,5 kg, 1 bucata slanina, 250 gr orez, 250 gr mazare, 3-4 morcovi,2 ramurele menta, 15 cepe mici, 50 gr unt, putin mujdei, 300 ml supa de pasare, 2 linguri masline, sare, piper.
Preparare: dezosezi pulpa de miel si o aplatizezi foarte bine. Acoperi apoi pulpa de miel cu fasii de slanina de 1 cm. Separat, pui la fiert orezul si adaugi in apa 25 gr unt. Cand este gata, pui orezul intr-un castron cu restul de unt, sare si piper si frunzele de menta tocate fin. Intinzi compozitia peste carnea dublata
cu slanina si ridici marginile bucatile de carne. Ii dai o forma rotunda si o legi cu ata rezistenta. Iei o cratita si pui uleiul de masline si mujdeiul de usturoi. Stropesti pulpa de miel cu supa de pasare, acoperi vasul si il dai la cuptor. Lasi la foc potrivit pentru 40 de minute. Cand e gata pui pe platou friptura si servesti cu garnitura din mazare, ceapa si morcovi, calite si fierte in ulei.
Preparare: dezosezi pulpa de miel si o aplatizezi foarte bine. Acoperi apoi pulpa de miel cu fasii de slanina de 1 cm. Separat, pui la fiert orezul si adaugi in apa 25 gr unt. Cand este gata, pui orezul intr-un castron cu restul de unt, sare si piper si frunzele de menta tocate fin. Intinzi compozitia peste carnea dublata
cu slanina si ridici marginile bucatile de carne. Ii dai o forma rotunda si o legi cu ata rezistenta. Iei o cratita si pui uleiul de masline si mujdeiul de usturoi. Stropesti pulpa de miel cu supa de pasare, acoperi vasul si il dai la cuptor. Lasi la foc potrivit pentru 40 de minute. Cand e gata pui pe platou friptura si servesti cu garnitura din mazare, ceapa si morcovi, calite si fierte in ulei.