Ingrediente: 1 kg rosii, 250 gr ciuperci, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 2 linguri ulei, 2 linguri orez, 1 lingura verdeata tocata, 1 lingurita zahar, sare.
Preparare: speli rosiile si le pui la fiert in 500 ml apa. Dupa ce au fiert, le strecori prin sita. Morcovul, patrunjelul si ceapa le dai pe razatoarea de zarzavat si le fierbi intr-un litru de apa pana se inmoaie. Strecori si
amesteci cu zeama de rosii. Ciupercile curatate si bine spalate le tai in cubulete si le pui cu ardeii taiati in doua in supa rezultata. Fierbi totul 15 minute. Adaugi orez, sare, ulei, zahar si lasi sa fiarba inca 10 minute. Presari verdeata tocata. Supa de ciuperci cu rosii este excelenta si rece.
Preparare: speli rosiile si le pui la fiert in 500 ml apa. Dupa ce au fiert, le strecori prin sita. Morcovul, patrunjelul si ceapa le dai pe razatoarea de zarzavat si le fierbi intr-un litru de apa pana se inmoaie. Strecori si
amesteci cu zeama de rosii. Ciupercile curatate si bine spalate le tai in cubulete si le pui cu ardeii taiati in doua in supa rezultata. Fierbi totul 15 minute. Adaugi orez, sare, ulei, zahar si lasi sa fiarba inca 10 minute. Presari verdeata tocata. Supa de ciuperci cu rosii este excelenta si rece.