Rulada de miel umpluta IngredientePulpa de miel se intinde cu ajutorul unui cutit, se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se asaza umplutura si se ruleaza strans bucata de carne. Se leaga cu ata alimentara si se prajeste usor in ulei incins pe toate partile.
Se asaza rulada de miel intr-un vas termorezistent, se presara cu rozmarin tocat, se toarna vinul si se da la cuptor. Se lasa sa se rumeneasca bine, stropind-o din cand in cand cu sosul din vas. Rulada de miel se serveste cu legume fierte sau cu ce fel de garnitura preferati.
:1 kg pulpa dezosata de miel, 150 gr burta de miel fiarta, 4 chifle mici, 200 ml lapte, 4 oua, 100 gr bacon, 100 gr ciuperci, 100 gr sunca afumata, 100 ml ulei, 200 ml vin alb, piper, maghiran, cateva frunze de rozmarin, sare. Preparare: Se pune burta de miel taiata fasii intr-un castron impreuna cu sunca afumata taiata bucati. Chiflele se pun la inmuiat in lapte, iar ciupercile se taie felii si se calesc intr-o lingura de ulei incins impreuna cu baconul taiat bucati. Dupa ce se racesc, se adauga in castron peste burta de miel si sunca afumata. Se pun painea inmuiata si stoarsa, ouale si se condimenteaza cu sare, piper si maghiran, dupa gust. Se amesteca toate si se lasa sa se odihneasca 30 minute.