Prajitura cu cacao Ingrediente: 5 oua, 150 gr zahar pudra, 3 linguri apa calda, 150 gr faina, 2 linguri cacao.
Pentru decor: 150 gr ciocolata alba, 150 gr ciocolata neagra.
Preparare: Galbenusurile se bat cu apa fierbinte si jumatate de zahar. Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas si se amesteca usor cu galbenusurile. Se incorporeaza usor faina cernuta cu cacaua. Se intinde aluatul intr-o tava cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca.
Se taie blatul cu o forma de ou. Jumatate din oua se glazureaza cu ciocolata alba, topita pe baie de aburi, iar cealalta jumatate cu ciocolata neagra topita. Se orneaza prajitura cu cacao cu ciocolata de culoare opusa.
Pentru decor: 150 gr ciocolata alba, 150 gr ciocolata neagra.
Preparare: Galbenusurile se bat cu apa fierbinte si jumatate de zahar. Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas si se amesteca usor cu galbenusurile. Se incorporeaza usor faina cernuta cu cacaua. Se intinde aluatul intr-o tava cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca.
Se taie blatul cu o forma de ou. Jumatate din oua se glazureaza cu ciocolata alba, topita pe baie de aburi, iar cealalta jumatate cu ciocolata neagra topita. Se orneaza prajitura cu cacao cu ciocolata de culoare opusa.