Ingrediente: 1 pulpa mare de miel, 50 gr unt, 1 crenguta rozmarin, 5-6 catei usturoi, 2 cepe mari, 250 ml vin alb, 1 lingurita miere, sare, piper.
Pentru sosul marinat: 100 ml otet, 100 ml apa, 4-5 catei de usturoi zdrobit, 2-3 frunze de dafin rupte bucatele, sare,piper.
Preparare: Se curata bine carnea de miel, se spala, se usuca cu prosoape absorbante si se asaza intr-un vas. Separat, se amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat si se toarna peste carnea de miel. Se acopera carnea de miel cu folie alimentara si se lasa cateva ore la frigider, chiar o noapte, intorcandu-se din cand in cand.
Pentru sosul marinat: 100 ml otet, 100 ml apa, 4-5 catei de usturoi zdrobit, 2-3 frunze de dafin rupte bucatele, sare,piper.
Preparare: Se curata bine carnea de miel, se spala, se usuca cu prosoape absorbante si se asaza intr-un vas. Separat, se amesteca toate ingredientele pentru sosul marinat si se toarna peste carnea de miel. Se acopera carnea de miel cu folie alimentara si se lasa cateva ore la frigider, chiar o noapte, intorcandu-se din cand in cand.
Se scurge carnea de miel de sosul marinat, se asaza intr o tava unsa generos cu unt, se toarna in tava vinul alb, se adauga mierea, cateii de usturoi intregi, ceapa taiata julien, crenguta de rozmarin, sare si piper dupa gust.
Se acopera tava cu friptura de miel cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Din cand in cand, se stropeste friptura de miel cu sosul format in tava. Inainte cu 30 de minute de a fi gata, se indeparteaza folia si se lasa friptura de miel sa se rumeneasca frumos deasupra.
Se acopera tava cu friptura de miel cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Din cand in cand, se stropeste friptura de miel cu sosul format in tava. Inainte cu 30 de minute de a fi gata, se indeparteaza folia si se lasa friptura de miel sa se rumeneasca frumos deasupra.