Ingrediente: 4 vinete, 4 linguri ulei, 2 cepe taiate rotund, 6 rosii mari, 5 ardei grasi, 3 catei de usturoi, patrunjel si marar tocat, sare.
Preparare: cureti vinetele de codite si le pui intr-o cratita cu apa clocotita. Le lasi sa se opareasca. Dupa cateva minute strecori vinetele si le pui una peste alta pe doua funduri de bucatarie pentru ca, astfel, i-si pierd amareala din coaja. Tai vinetele in 4-6 felii pe lungime, iar ardeii curatati de cotoare si seminte, ii tai in
felii rotunde. La fel tai si rosiile, iar usturoiul il tai marunt. Pe fundul unei cratite unse bine, asezi, pe rand, un strat de vinete, apoi unul de rosii, unul de ceapa, deasupra asezi iniform ardei, usturoi, verdeata si presari sare. Repeti pana ce termini ingredientele, iar ultimul strat trebuie sa fie de rosii. Acoperi cratita si lasi sa fiarba la foc mic. Cand incep vinetele sa fiarba, adaugi uleiul. Iei cratita de pe foc si lasi sa scada la foc domol.
Preparare: cureti vinetele de codite si le pui intr-o cratita cu apa clocotita. Le lasi sa se opareasca. Dupa cateva minute strecori vinetele si le pui una peste alta pe doua funduri de bucatarie pentru ca, astfel, i-si pierd amareala din coaja. Tai vinetele in 4-6 felii pe lungime, iar ardeii curatati de cotoare si seminte, ii tai in
felii rotunde. La fel tai si rosiile, iar usturoiul il tai marunt. Pe fundul unei cratite unse bine, asezi, pe rand, un strat de vinete, apoi unul de rosii, unul de ceapa, deasupra asezi iniform ardei, usturoi, verdeata si presari sare. Repeti pana ce termini ingredientele, iar ultimul strat trebuie sa fie de rosii. Acoperi cratita si lasi sa fiarba la foc mic. Cand incep vinetele sa fiarba, adaugi uleiul. Iei cratita de pe foc si lasi sa scada la foc domol.