Ingrediente:
1 1/2 kg carne de miel,
100 g unt, sare,
piper,
boia dulce de ardei,
1 ceapa,
1 morcov,
200 g costita afumata,
cimbru,
1 pahar vin,
1 pahar supa de carne,
1 telina mica
Preparare:Se scot oasele de la carne de miel si se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina (zarzavatul se taie betigase groase de 1 cm), se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Carnea de miel astfel pregatita se ruleaza pentru a lua forma initiala, se freaca cu boia dulce si cimbru, se leaga cu ata de bumbac si se unge cu unt.
Carnea de miel se pune intr-o forma cu o ceasca supa de carne, sare si cateva boabe de piper.
Se frige la foc iute, cu tava acoperita (eventual cu o folie de aluminiu).
Cand s-a facut pe o parte friptura de miel, se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea.
Se scoate cand se poate consuma, se inlatura ata si se taie felii groase.
Friptura de miel glasata se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.
1 1/2 kg carne de miel,
100 g unt, sare,
piper,
boia dulce de ardei,
1 ceapa,
1 morcov,
200 g costita afumata,
cimbru,
1 pahar vin,
1 pahar supa de carne,
1 telina mica
Preparare:Se scot oasele de la carne de miel si se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina (zarzavatul se taie betigase groase de 1 cm), se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Carnea de miel astfel pregatita se ruleaza pentru a lua forma initiala, se freaca cu boia dulce si cimbru, se leaga cu ata de bumbac si se unge cu unt.
Carnea de miel se pune intr-o forma cu o ceasca supa de carne, sare si cateva boabe de piper.
Se frige la foc iute, cu tava acoperita (eventual cu o folie de aluminiu).
Cand s-a facut pe o parte friptura de miel, se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea.
Se scoate cand se poate consuma, se inlatura ata si se taie felii groase.
Friptura de miel glasata se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.