Ingrediente: 2-3 felii de berbecut, 1 ceapa, 1 ceasca mazare din conserva sau congelata, 1/4 l zeama in care a fiert mazarea, 1 lingurita praf de maghiran, 1 lingura margarina sau ulei, 1 lingura faina, sare, 1 lingurita boia dulce.
Preparare: cureti ceapa si fierbi mazarea daca folosesti din cea congelata. Pui legumele si carnea de berbecut in cratita, presari sare si maghiran si inabusi 40-50 minute, pana devin fragede. Apoi dizolvi faina cu 2-3 linguri de zeama de la carne si mazare si adaugi si boiaua. Torni peste carnea de berbecut, in cratita, si mai lasi sa dea 2-3 clocote. Cand e gata, scoti cate o bucata de carne de berbecut in farfurie si langa ea pui cateva linguri de sos cu mazare.
Preparare: cureti ceapa si fierbi mazarea daca folosesti din cea congelata. Pui legumele si carnea de berbecut in cratita, presari sare si maghiran si inabusi 40-50 minute, pana devin fragede. Apoi dizolvi faina cu 2-3 linguri de zeama de la carne si mazare si adaugi si boiaua. Torni peste carnea de berbecut, in cratita, si mai lasi sa dea 2-3 clocote. Cand e gata, scoti cate o bucata de carne de berbecut in farfurie si langa ea pui cateva linguri de sos cu mazare.