Perisoare de miel cu sos de lamaie

Ingrediente: 600 gr carne de miel tocata, 50 gr orez, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 1/2 legatura patrunjel verde, 1 lamaie, 1 albus ou, 2 galbenusuri ou, 1 cubulet concentrat de legume, 25 gr unt, sare, piper.
Preparare: fierbi orezul timp de 10 minute in apa cu sare, apoi il scurgi de apa. Intr-un castron pui carnea de miel, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si orezul racit. Incorporezi albusul si adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci bine si formezi perisoare potrivit de mari. Intr-o cratita cu peretii
largi diluezi cubuletul de concentrat de supa cu 500 ml apa calda. Adaugi unt si introduci perisoarele. Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute. Cand sunt gata, le scoti cu spumiera si pastrezi zeama in care au fiert. Separat, bati cele 2 albusuri cu zeama de lamaie si diluezi cu zeama in care au fiert perisoarele. Incalzesti compozitia pana incepe sa fiarba, apoi o torni peste perisoare si le servesti imediar.