Cununa de cozonac impletit

Ingrediente: 1 kg faina, 10 galbenusuri, 5 albusuri, 1 galbenus pentru uns, 300 gr zahar tos, 250 gr unt sau margarina, 2 pliculete zahar vanilat, 200 gr stafide, cojile rase de la o lamaie si de la o portocala, esenta de rom, 600 ml lapte, 50 gr drojdie, 100 gr miez de nuca.
Preparare cozonac: pui la fiert doua treimi din cantitatea de lapte, cu putina sare, cerni faina de doua ori si o pui intr-un lighean. Din cantitatea de faina, opresti o cana de faina pe care o pui intr-un castron si o oparesti cu laptele, amestecand sa nu aiba cocoloase. In restul de lapte crud, desfaci drojdia amestecata cu o lingura de zahar, presari faina, acoperi si lasi la dospit la foc cald. Dupa ce si-a dublat volumul, adaugi drojdia in coca oparita si faci astfel plamadeala. Lasi din nou la crescut, o jumatate de ora. Pui zaharul intr-un castron, adaugi galbenusurile bine amestecate, pana capata o consistenta cremoasa. Adaugi aromele si torni totul peste faina din lighean. Tot acum pui si coca dospita si albusurile batute spuma. Amesteci si framanti trei
sferturi de ora, dupa care incorporezi putin cate putin untul topit. Catre sfarsit, adaugi stafidele. Acoperi aluatul din lighean cu un servet curat si il lasi la crescut timp de 2 ore. In acest timp, coci putin miezul de nuca in cuptor, si-l rupi in bucati mai mici. Dupa ce aluatul a crescut, il imparti in 3 bucati din care modelezi suluri lungi si subtiri. Le impletesti ca pe o cununa, in 3 fire. Impletitura o unesti la capete, dandu-i forma rotunda de cununa. Se aseaza cununa intr o tava mare, rotunda, o ungi cu galbenus batut cu zahar pudra si o presari cu nuca. Coci cozonacul ca pe oricare altul.