Ingrediente pentru aluat: 1 kg faina de patiserie 000, 6 oua, 1 pliculet drojdie uscata, 300 gr zahar tos, 500 ml lapte, 1 baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat, 1 pachet margarina, un vf cutit de sare, coaja rasa de la o lamaie.
Ingrediente pentru umplutura de cozonac: 200 gr rahat asortat, 50 gr faina.
Preparare: amesteci drojdiai zaharul in laptele fiert si racit. Bati spuma cele 6 oua cu vf de sare si le amesteci cu laptele indulcit. Incorporezi faina, putin cate putin, pana vei obtine o masa omogena. O lasi sa se
odihneasca apoi cam 2 ore, si pe urma intinzi 2 foi pe care le presari din belsug cu bucatile de rahat trecute prin faina. Rulezi cele 2 aluaturi, le asezi in tava unsa cu margarina, ornezi cu bucatele de rahat, le ungi cu un ou batut spuma si le introduci la cuptorul incins, lasand la copt 40-50 minute, la foc potrivit. Dupa rumenire, scoti cozonacii din cuptor si ii racesti la loc ferit de curenti de aer rece. Sunt foarte deliciosi acesti cozonaci.
Ingrediente pentru umplutura de cozonac: 200 gr rahat asortat, 50 gr faina.
Preparare: amesteci drojdiai zaharul in laptele fiert si racit. Bati spuma cele 6 oua cu vf de sare si le amesteci cu laptele indulcit. Incorporezi faina, putin cate putin, pana vei obtine o masa omogena. O lasi sa se
odihneasca apoi cam 2 ore, si pe urma intinzi 2 foi pe care le presari din belsug cu bucatile de rahat trecute prin faina. Rulezi cele 2 aluaturi, le asezi in tava unsa cu margarina, ornezi cu bucatele de rahat, le ungi cu un ou batut spuma si le introduci la cuptorul incins, lasand la copt 40-50 minute, la foc potrivit. Dupa rumenire, scoti cozonacii din cuptor si ii racesti la loc ferit de curenti de aer rece. Sunt foarte deliciosi acesti cozonaci.