Cozonac cu nuca

Ingrediente cozonac:1 kg faina, 500 ml lapte, 300 gr zahar, 4 oua- cate 1 albus pentru fiecare cozonac si cate 1 galbenus pentru uns, 150 gr margarina pentru cozonac Unirea, esente.
Ingrediente umplutura: 2 albusuri batute spuma, 4 linguri zahar, esenta migdale, 400 gr nuca macinata.
Preparare: faci o maia dintr-o ceasca de lapte cald, 2 linguri de zahar, drojdie si putina faina. Amesteci aceste ingrediente si lasi maiaua sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pui faina intr-un lighean si torni restul laptelui caldut, galbenusurile frecate cu sare si zahar si albusurile batute spuma. In acest amestec adaugi
maiaua. La sfarsit, adaugi putin cate putin din margarina topita ,sa nu fie fierbinte. Lasi sa creasca intr-un loc ferit de curenti, cu vasul acoperit cu un prosop. Dupa ce a crescut aluatul, il imparti in 2 si din fiecare parte intinzi cu mana o foaie de 1 cm grosime, pe care pui umplutura cu nuca. Rulezi si asezi cozonacii in 2 tavi unse cu un pic de margarina, ii ungi cu galbenus si ii mai lasi la crescut cam 1/2 ora, apoi bagi la cuptor cate un cozonac pe rand, la foc potrivit.