Pasca cu stafide si portocale

Ingrediente aluat: 500 gr faina, 2 oua, 125 gr zahar, 125 ml ulei, 250 ml lapte,25 gr drojdie, coaja rasa de la o lamaie, 1 galbenus pentru uns aluatul, 1/2 lingurita sare.
Ingrediente pentru umplutura: 2 portocale, 100 gr stafide, 150 gr zahar, 150 ml apa.
Preparare pasca: cerni faina intr-un vas incalzit, faci o adanzitura in mijlocul ei, unde pui drojdia inmuiata in prealabil in 2 lingurite de lapte cald si 1 lingurita faina si o lasi sa creasca. Adaugi celelalte ingrediente, amesteci si framanti bine circa 1/2 ora, apoi acoperi si lasi la cald sa creasca, iei o bucata din aluat si formezi 3 suluri de grosimea degetului mic, pe care le impletesti. Din restul aluatului, intinzi o foaie grosuta, pe care o asezi intr-o forma rotunda, unsa. Pui impletitura peste marginea foii, de jur imprejur si mai lasi la cald sa creasca.
Preparare umplutura pasca: rzi portocalele de partea colorata, cureti coaja, o tai ca pe taitei si o pui la fiert cu 150 gr zahar si 150 gr apa. Fierbi pana scade apa si se inmoaie bine coaja, amesteci apoi cu stafidele si miezul crud de portocale, curatat de pielitele albe. Lasi sa se raceasca putin si torni compozitia din portocale peste aluatul crescut. Ungi colacelul din aluat cu galbenusul si dai la cuptor circa 1 ora la foc potrivit. Este o pasca delicioasa.