Ingrediente: 8 cotlete de miel, 1 cana cu apa, 1 lamaie, 100 ml vin rosu, 2 linguri ulei, 1 lingura magheran, 2 cepe, 1 lingura bulion, 3-4 catei usturoi, sare, piper.
Preparare: speli bine cotletele si le indepartezi cu grija pielitele. Pregatesti o marinata din zeama de lamaie, usturoi pisat, ulei si jumatate de cana cu apa calduta. Condimentezi bine cotletele cu magheran, piper, sare, apoi le pui in marinata si le lasi 30 de minute sa patrunda aromele in carnea de miel. Incalzesti cuptorul, asezi
cotletele intr-o tava, torni sosul de la marinata peste ele si le dai foc. Din cand in cand, scoti tava si stropesti carnea de miel cu sos. Cand sunt rumenite pe o parte, adaugi vinul si le intorci pe partea cealalta. Intre timp, prepari un sos simplu asa: tai ceapa solzisori, o calesti si cand devine aurie, o stingi cu bulionul diluat cu cealalta jumatate de cana cu apa si o condimentezi cu sare si piper. Aduci la masa cotletele de miel cu sosul deasupra.
Preparare: speli bine cotletele si le indepartezi cu grija pielitele. Pregatesti o marinata din zeama de lamaie, usturoi pisat, ulei si jumatate de cana cu apa calduta. Condimentezi bine cotletele cu magheran, piper, sare, apoi le pui in marinata si le lasi 30 de minute sa patrunda aromele in carnea de miel. Incalzesti cuptorul, asezi
cotletele intr-o tava, torni sosul de la marinata peste ele si le dai foc. Din cand in cand, scoti tava si stropesti carnea de miel cu sos. Cand sunt rumenite pe o parte, adaugi vinul si le intorci pe partea cealalta. Intre timp, prepari un sos simplu asa: tai ceapa solzisori, o calesti si cand devine aurie, o stingi cu bulionul diluat cu cealalta jumatate de cana cu apa si o condimentezi cu sare si piper. Aduci la masa cotletele de miel cu sosul deasupra.