Ciulama de miel

Ingrediente pentru sos: 1,5 kg carne de miel, 1 l apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 lingura unt, 1 lingura faina, sare, tarhon sau marar.
Ingrediente pentru galuste: 10 felii de franzela, 1/4 l lapte rece, 3 linguri ulei, 3 oua, 1/2 lingurita sare, circa 4 linguri faina.
Preparare ciulama: tai carnea de miel in bucatele potrivite si le pui la fiert cu 1 l apa rece si un praf de sare. Carnea de miel trebuie sa fie acoperita cu apa. Cand da in clocot, iei spuma de 2-3 ori. Apoi adaugi morcovul, ceapa si patrunjelul. Lasi sa fiarba incet si acoperi cratita doar pe 3/4 din suprafata. Separat, intr-o cratita, prajesti fara sa se rumeneasca, 1 lingura faina cu 1 lingura cu unt. Stingi cu zeama in care a fiert
carnea. Lasi sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara cocoloase. Torni sosul peste carnea de miel dupa ce ai scos mai intai zarzavatul,. Il mentii pe foc mic, fara sa mai fiarba, pana pregatesti galustele.
Preparare galuste: tai feliile de franzela cubulete si peste ele torni laptele. Adaugi uleiul, ouale, praful de sare si faina cat sa obtii un aluat compact si potrivit de tare. Iei cu lingura din aceasta compozitie si pui intr-o cratita cu apa fierbinte. Lasi galustile sa dea un clocot, dupa care le scoti cu spumiera, le pui in castron si torni peste ele ciulamaua fierbinte.