Ingrediente: 400 gr carne de miel cu os, 12 oua de prepelita sau 6 oua de gaina, 2-3 morcovi, 10 foi de gelatina, 1 telina mica sau un pastarnac, 1 ceapa mica, sare, 5-10 boabe piper, 2 dovlecei, 1 legatura de verdeata.
Preparare: speli carnea de miel, o cureti de pielite si o pui la fiert in 2 l apa rece cu sare. Lasi sa dea un clocot carnea de miel, spumezi, adaugi apoi ceapa, morcovii si telina. Spumezi din nou si lasi sa fiarba 30-40 de minute. Dupa ce toate sunt bine fierte, adaugi piperul si dovleceii taiati in jumatate. Mai lasi pe foc carnea de miel doar 10-15 minute, apoi strecori si lasi supa sa se aseze. Ouale le fierbi tari, in apa cu sare. Strecori iar supa si din ea pastrezi doar 1 litru. Din aceasta cantitate, iei o ceasca de supa si, dupa ce se raceste, la temperatura camerei, inmoi in ea gelatina. Tai cubulete carnea de miel fiarta, iar morcovii si dovleceii ii ta
Preparare: speli carnea de miel, o cureti de pielite si o pui la fiert in 2 l apa rece cu sare. Lasi sa dea un clocot carnea de miel, spumezi, adaugi apoi ceapa, morcovii si telina. Spumezi din nou si lasi sa fiarba 30-40 de minute. Dupa ce toate sunt bine fierte, adaugi piperul si dovleceii taiati in jumatate. Mai lasi pe foc carnea de miel doar 10-15 minute, apoi strecori si lasi supa sa se aseze. Ouale le fierbi tari, in apa cu sare. Strecori iar supa si din ea pastrezi doar 1 litru. Din aceasta cantitate, iei o ceasca de supa si, dupa ce se raceste, la temperatura camerei, inmoi in ea gelatina. Tai cubulete carnea de miel fiarta, iar morcovii si dovleceii ii ta
i felii. Ouale le cureti si le tai jumatati. Pe toate acestea , le aranjezi in 4-5 boluri. Gelatina inmuiata o amesteci in restul supei caldute, deasupra unui vas cu apa calda. Torni toata zeama in boluri. Potrivesti gustul de sare si zeama de lamaie, ornezi cu verdeata si lasi sa se inchege.Iese un aspic de miel delicios.